SPLOŠNA OBVESTILA

OBVESTILO – PREKLIC URADNIH UR IN OPRAVLJANJE STORITEV

Vse stranke obveščamo, da zaradi pojava koronavirusa izvajamo preventivne ukrepe, skladno z navodili NIJZ.

 Glede preprečevanja širjenja koronavirusa, preklicujemo uradne ure za stranke.

 Za vse stranke smo dosegljivi v času uradnih ur na telefonsko številko (03 71 21 360) in e-pošte (info@sipro.si ali tajnistvo@sipro.si).

 Za razumevanje se vam zahvaljujemo.

PRIPOROČILA ZA STANOVALCE VEČSTANOVANJSKIH OBJEKTOV PRI PREPREČEVANJU ŠIRJENJA NOVEGA KORONAVIRUSA COVID-19

Obvestilo stanovalcem KORONA 19

 

Katere storitve lahko izvajam kot upravnik?

Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji začasno prepoveduje ponujanje in prodajanje blaga in storitev neposredno potrošnikom, pri čemer dopušča izjemo glede nujnih storitev za zagotavljanje javne varnosti in zdravja. Po našem mnenju ta izjema vključuje le izvajanje nujnih vzdrževalnih del, brez katerih bi bila ogrožena varnost stanovalcev.

OBVESTILO – SESTANKI ZBOROV LASTNIKOV

Spoštovani,

zaradi širjenja okužb s koronavirusom, bomo v skladu s priporočili GZS ZPN sklicane zbore lastnikov prenesli na kasnejši čas in do nadaljnjega svojim strankam odgovarjali na vprašanja preko e pošte in telefona.

Priporočila GZS ZPN upravnikom: 

  1. V večstanovanjskih stavbah, v katerih izvedba zbora etažnih lastnikov zaradi prostorskih ali drugih omejitev po vaši oceni predstavlja povečano tveganje za širjenje virusa, predlagamo prestavitev zborov etažnih lastnikov na kasnejši čas. Tveganje za širjenje virusa je povečano predvsem v manjših, zaprtih prostorih, v katerih se v primeru izvedbe zbora etažnih lastnikov istočasno zadržuje večje število oseb. Predlagamo, da se o tem vprašanju posvetujete z osebami, ki so v vašem podjetju pristojne za posamezno stavbo (operativno upravljanje) in se zbori etažnih lastnikov izvedejo le tam, kjer po vaši oceni tveganje ni povečano. Ob tem sledite tudi dnevnim objavam Nacionalnega inštituta za javno zdravje in dosledno upoštevajte njihova navodila in priporočila. Velja dodati, da bo trenutno tudi v primeru sklicanih zborov udeležba etažnih lastnikov, zaradi lastnega strahu, še nižja kot običajno, zato bodo lahko še večje težave z zagotavljanjem sklepčnosti. Na podlagi tujih primerov lahko pričakujemo, da bo glavna nevarnost minila v nekaj mesecih, seveda pa vas bomo o tem sproti obveščali.
  2. Zaradi zmanjšanja tveganja za širjenje virusa predlagamo, da prilagodite tudi stike s strankami v okviru rednega poslovanja. Predvsem priporočamo, da čim več neposrednih stikov s strankami opravite preko telefona in elektronskih komunikacij. O tej odločitvi seveda tudi nemudoma obvestite vaše stranke. Tam kjer je neposreden stik s strankami obvezen pa poskrbite za ustrezno higieno in druge splošne ukrepe za preprečevanje širjenja okužb. Priporočamo vam, da razmislite oziroma preizkusite kako bi lahko delo zaposlenih vsaj delno organizirali od doma. To bi lahko prišlo v poštev v primeru razglasitve epidemije in poostrenih ukrepov glede omejitve gibanja.

Prosimo vas, da naše obvestilo sprejmete z razumevanjem

 

OBVESTILO – PREVENTIVNI UKREPI

Vsem strankam svetujemo, da zaradi zmanjšanja tveganja za širjenje koronavirusa predlagamo, da upoštevate vsakodnevne preventivne ukrepe, ki jih najdete na spletnih straneh NIJZ.

https://www.nijz.si/sl/preprecevanje-okuzbe-z-virusom-sars-cov-2019

dusevno_zdravje_otroci navodila_higiena-kaslja_0 navodila_higiena-rok_zdravstveni-delavci plakat_navodila_preprecitev-sirjenja priporocila_za_starejse_letak

navodila_higiena-kaslja_0

navodila_higiena-rok_zdravstveni-delavci

plakat_navodila_preprecitev-sirjenja

priporocila_za_starejse_letak

 

OBVESTILO – PROJEKT CoNZEBs IN H2020

Projekt CoNZEBs sofinanciranega s strani Evropske unije za raziskave in inovacije H2020 (Obzorje 2020)

CoNZEBs je projekt okvirnega razpisa EU Obzorje 2020 na temo „Zmanjšanje stroškov za nove skorajda nič-energijske stavbe“ (call H2020-EE-2016-CSA, tema EE-13-2016). Več informacij o projektu in vam SS RS podaja v priponki: CoNZEBs_brochure_SLO_web